dilluns, 27 de febrer del 2017

Encuentro con Alejandro Amenábar

Aquest any es compleixen 20 de l'estrena de Tesis, la primera peli del director Alejandro Amenábar. Per aquest motiu l'academia de les arts i les ciències cinematogràfiques va organitzar un event, "Encuentro con Alejandro Amenábar" en el que es convidaba al director, que parlaria sobre la seva carrera cinematogràfica, a la sede de l'acadèmia, a Madrid. L'entrada era lliure per tothom i les entrades es repartien el mateix matí de l'event, a les 10, i la xerrada era a les set de la tarda. Quan em vaig assabentar de la notícia, després d'informarme bé, vaig veure que tenia dos problemes: El lloc i el dia. Madrid està molt lluny, i el dia és un Dilluns, que tinc classe. D'alguna manera que segueixo sense comprendre vaig aconseguir convèncer els meus pares per anar-hi, i així va ser.

Després de fer el treball de recerca sobre aquest director, al qual podria considerar un "idol" per a mi en el món del cinema, no podia deixar passar aquesta oportunitat. A més, tenint en compte que triga uns quants anys per a cada pel·lícula i que va estrenar Regressión el 2015, semblaba molt llunyana la idea de poder anar a una estrena en la que ell hi estigués.

Al final vaig poder aconseguir les entrades, i veure'l. Em va fer gracia el fet de saber algunes coses de les que va parlar (anecdotes sobretot) que jo vaig aprendre amb el tdr. Cal dir que va mencionar la nominació del curtmetratge de Reus "Timecode" als oscars, i encara que ara se sap que no ha guanyat, Amenábar va dir en el seu moment que creia que el guanyaría l'oscar.




Finalment vaig poder fer-li una pregunta sobre la mort a les seves pel·lícules, tema del que parlo al treball, i em va fer molta il·lusió.



En acabar em vaig apropar a on ell estaba, em va firmar un DVD de la seva obra i també vaig poder fer-me una selfie amb ell.





Deixaré la ciutat

Per ajudar a un amic amb un projecte de l'institut, el dia 21 de Gener vam anar al port de Salou a grabar. El projecte era per a l'assignatura de català, i consistia a passar un poema a imatges. El poema triat va ser "Deixaré la ciutat" de Joan Salvat Papasseit.

Encara que alguns fragments del video són extrets s'internet, teniem la necessitat de grabar nosaltres algunes parts per unificar el conjunt. El port de Salou ens va semblar el més adient.

A més de grabar vaig fer alguna fotografia amb aquesta temàtica del mar. Hi ha una en especial que m'agrada i em recorda molt a una gran pel·lícula que conec bastant gràcies al treball de recerca, que és Mar Adentro.


Finalment la professora va posar una nota exel·lent al treball, i encara que no és el millor que he fet, estic prou contenta.




(no he pogut penjar-lo amb més qualitat, al menys així et pots fer una idea, ho sento)

Taller de diseny del producte, LCI Barcelona

El dia 26 de Gener, aprofiant que ja hi erem a Barcelona amb l'institut, la meva companya Mar Juárez i jo ens hi vam quedar per acudir a un taller impartit per l'escola de disseny LCI.
Aquest taller gratuït consistia en fer-nos una petita introducció al disseny del producte i a l'escola LCI,  pensat per a futurs estudiants.

Primerament ens van fer una petita xarrada sobre l'escola i el que és el disseny del producte, i després  ens van proposar un exercici: fer prototips o esbossos de possibles cadires només amb una fulla de paper i estissores.

Jo, a diferència de la meva companya, no tinc pensat estudiar disseny. M'hi vaig apuntar només per curiositat i em va semblar una experiència molt positiva.



Barcelona: La pedrera, Santa Maria del Mar i Palau de la Música

El dia 26 de Gener vam anar amb l'institut d'excursió a Barcelona per visitar obres de la selectivitat entre d'altres.
Al matí vam fer una visita guiada a La Pedrera, i a continuació ens vam pasar per l'exterior del Palau de la música catalana per fer una ullada a la façana i les escultures de Miquel Blay.



 





En acabar disposavem d'una mica més d'una hora per dinar i dirigir-nos al MACBA, a on teniem l'altra visita guiada. Uns quants aprofitant el temps lliure ens vam passar per la catedral de Santa Maria del Mar, ja que surt també a la Selectivitat.

Saló del cinema i les sèries

Els dies 27, 28 i 29 de gener va tenir lloc per segona vegada el Saló del Cinema i les series a Barcelona.


Hi vaig poder assistir dos dies, el divendres a la tarda i el dissabte. El Divendres hi vaig anar només per acudir a la xerrada entre Mateo Gil i Ibon Cormenzana sobre la realització d'una pel·lícula que ja habia vist i m'habia agradat molt, Proyecto Lázaro.



El dissabte ja vaig poder estar-hi el día sencer i visitar les diverses exposicions i activitats. Aquest event em va agradar bastant, tenint en compte que és el segon any que es fa, va estar molt bé.