dilluns, 24 d’octubre del 2016

Festival de Sitges i Zombie walk

El dia 8 d'octubre la Maite, l'Ekaitz i jo vam anar al Festival Internacional de Cinema Fantástic de Catalunya, a Sitges. 
A les 10 del matí vam visualitzar la pel·lícula "la propera pell" dirigida per Isaki Lacuesta i Isa Campo.


SINOPSI
Un adolescent desaparegut torna després de vuit anys, quan tots el donaven per mort, i s'incorpora a la vida familiar marcada pel misteri de la seva desaparició. A poc a poc sorgirà el dubte de si realment es tracta del nen desaparegut o d'un impostor.

Posteriorment vam agafar tiquets per a maquillar-nos de zombie (per al Zombie Walk a la nit) i vam fer una passejada per Sitges.





Després de dinar i esperar dues hores de cua, finalment ens van maquillar:









Cal mencionar que ens van entrevistar els de la cuatro i vam sortir a la televisió: (min38)
http://www.cuatro.com/noticias-cuatro/en-directo/noticias-cuatro-fds/Noticias_Cuatro_Fin_de_Semana-Roberto_Arce-Marta_Reyero_2_2256480101.html


Abans del Zombie walk, vam esperar a la catifa vermella de la pel·lícula "Proyecto Lázaro" (que voliem veure i no vam poder per falta d'entrades) per a fer-nos una foto amb el director de la pel·lícula, Mateo Gil.
Mateo Gil va ser company de facultat i gran amic d'Alejandro Amenábar, amb el qual va treballar des de primers curtmetretges com a estudiants fins als guions de la majoria de pel·lícules de l'Amenábar   (com per exemple Tesis, Mar Adentro o Abre Los Ojos).

Després d'això va començar el Zombie Walk, on ens ho vam passar genial rodejats d'altres Zombies.

Donostia Zinemaldia - 64 edició del Festival de San Sebastián

Aquest any vaig tenir l'honor d'anar al Festival de San sebastian el cap de setmana del 16 al 18 de setembre. 





Durant el cap de setmana vaig veure quatre pel·lícules més l'entrega del Premi Donostia a Ethan Hawke.
La pel·lícula que més  va agradar-me va ser una Alemanya titulada Toni Ermann:




SINOPSI
La Inès treballa en una gran empresa alemanya establerta a Bucarest. La seva vida està perfectament organitzada fins que el seu pare Winfried arriba d'improvís i li pregunta "¿ets feliç?". Després de la seva incapacitat per respondre, pateix un profund canvi. Aquest pare que de vegades destorba i l'avergonyeix una mica li ajuda a donar novament sentit a la seva vida gràcies a un personatge imaginari: el divertit Toni Erdmann ...
Trailer:



https://www.youtube.com/watch?v=bpK2hp5SQBE




Caratules de la resta de pel·lícules que vaig veure:



Berseker
La idea de un lago







The state I am in
Premi Donostia a l'actor Ethan Hawke

Hugo Silva a la catifa vermella

FesTVal Vitoria Gasteiz

El FesTVal és un festival de televisió que es fa a Vitoria Gasteiz del 5 al 10 de setembre desde fa vuit anys. Es projecten primers capítols de series que s'estrenaran posteriorment a la televisió espanyola, hi van els actors i directors i es fan diverses activitats en relació amb el món audiovisual. En aquesta vuitena edició es van estrenar series com "La sonata del silencio", i noves temporades d'altres com "Victor Ros" o "Mar de plástico".



Programmació del Festval


Eduardo Noriega

Daniel Grao

Pepe Viyuela




Ana Morgade


diumenge, 16 d’octubre del 2016

Fake_activitat_1

ÚLTIMS DESCOBRIMENTS D'UNA NOVA ESPÈCIE:


L'au Gamusino va viure fa 4,8 milions d'anys.


El descobriment de restes fòssils d'una au encara no classificada, que va tenir lloc el passat mes de Setembre, va portar al dubte als experts de l'arqueologia mundial. La troballa situada al Parc Natural d'Iguazú (Argentina) presentava forces semblances a l'anterior que es va trobar al Mar de Plata, on es va datar el 90% de l'esquelet de l'au Llallawavis scagliai, que va viure a la zona fa 3,3 milions d'anys. Els científics i arqueòlegs de l'Institut d'Arqueologia d'Argentina el van classificar dins de l'espècie Gamusino. El recent esquelet de tan sols 10%, confirmaria que l'espècie va evolucionar amb el pas del temps i que Ja existia fa 4,8 milions d'anys. La Recerca per donar crèdit a la tesi de l'equip d'experts, dirigit per la directora general del IAA Meritxell Blanco i la doctorada en arqueologia i presidenta de la Fundació científica i històrica del Gamusino, Maite Santa, Ja té el suport econòmic de 30.000 € cedit per el director del Banco Global, Ekaitz Sánchez, que calia, per començar l'expedició a la Selva Missionera. El projecte ha sigut presentat avui en una roda de premsa, a la biblioteca del IAA. L'any vinent està previst que surti publicat en la nova edició de l'enciclopèdia de historia natural i arqueologia de l'IAA.


Maite i Meritxell preparant l'expedició

Maite i Meritxell durant l'expedició
Ekaitz Sánchez, director del Banco Global, signant la petició monetària


Meritxell i Maite durant l'expedició

Maite i Meritxell durant l'epedició



Conferència a la biblioteca de l'insitiut Arqueològic Argentina
Maite Santacasilda, Ekaitz Sánchez i Meritxell Blanco