dimecres, 10 de maig del 2017

SUMINAGASHI

El suminagashi o "papel marmoleado" és una tècnica que consisteix a posar tinta a la superfície d'un recipient amb aigua. Aquesta tinta es queda a la superfície i permet fer diverses formes amb diferents tintes i colors, per a després passar al paper, on es queden les formes que la tinta dibuixa sobre l'aigua.
Vaig descobrir aquesta tècnica a mitjans d'aquest curs, i com que pintar amb tinta m'encanta vaig començar a experimentar. A la classe de tècniques la Blanca Palau i jo vam dur a terme un projecte resultant de la nostra pròpia experimentació amb suminagashi.

 Primerament vam començar en format petit, en papers que poden fer-se servir com a punts de llibre. Encara que aquests ja van quedar prou bé, la professora ens va animar a provar en un format més gran. Després d'unes quantes proves hem aconseguit coses molt interessants.
A continuació deixo fotografies d'una sèrie feta amb tinta negra i blava de què estem especialment orgulloses.






Obres en petit format (punt de llibre)



 


Fragments d'algunes de les obres en gran format







dissabte, 6 de maig del 2017

Visita a l'ECIR!

El dia 7 d'Abril, amb motiu de gravar el microreportatge, vam quedar amb el Dani Villanueva a l'Escola de Cinema de Reus, per fer-li l'entrevista.
Vam poder fer-li una entrevista bastant extensa, de la qual només vam poder aproftar dues preguntes per al treball de classe.
No obstant això la resta de preguntes van resultar molt interessants, és per però que ja tenim planejat utilitzar-les en un futur reportatge propi, amb menys limitacions i de caràcter més personal.
En Dani ens va rebre molt amablement, es va interessar per nosaltres i els nostres interessos en el cinema i en l'escola. També ens va mostrar l'escola, decorada amb retalls de revistes on es veu reflectit el treball que aquests han realitzat, i amb els premis: la nominació a l'oscar i als Goya, el diploma de la Palma d'Or entre d'altres. Posteriorment va treure el Goya i el Gaudí d'una vitrina i ens els va deixar agafar... va ser un gran honor que mai oblidarem!



Adéu cinema Palace!!

El passat 5 d'Abril es fa fer un acte per acomiadar el cinema palace, que en l'actualitat ja es troba tancat. Hi va assistir un gran nombre de persones i la sala més gran del cinema, la sala 1es va omplir completament. Hi vaig anar amb la Maite Santacasilda i la Blanca Palau.
Durant l'acte diverses persones dedicades al sector del cinema van pujar a l'escenari per a recordar tot el que aquest cinema ha esdevingut per a la ciutat de Reus.
Per tancar l'acte es va projectar el curtmetratge Marcianos de Marte, de Daniel Villanueva, que hi va estar present i també va parlar-ne una mica.
Així doncs, Marcianos de Marte va ser l'última projecció del cinema, precedida per l'última sessió comercial que ja havia acabat el dia anterior (l'última pel·lícula va ser Beauty and the Beast, de Bill Condon).
En acabar l'acte la gent va sortir i es van repartir les últimes crispetes i refrescs que quedaven. La sala es va buidar i la Blanca i jo vam aprofitar per fer algunes fotografies.



FEC Festival

El dia 1 d'Abril es va fer una sessió especial per als microfilms (el concurs al qual vam participar anteriorment, explicat en una anterior entrada del blog).
Aquesta sessió es va fer a l'Orfeó de reus, i va consistir en la projecció de tots els vídeos participants, a una gran pantalla. Això em va fer bastant il·lusió.
Posteriorment es va fer l'entrega de premis i la sessió de clausura del FEC. No vam aconseguir cap premi (com era d'esperar). El nivell de professionalitat era molt gran i els guanyadors van ser persones amb bastant experiència, així que ens vam quedar amb l'experiència.




*Fotografies extretes de la pàgina del FEC Festival

Vermut amb Juanjo Giménez

El dijous 30 de març es va realitzar una sessió especial del FEC Festival. Aquesta es va anomenar "Vermut amb Juanjo Giménez" i consistia, tal com ho diu el nom, en tenir la possibilitat de gaudir una estona amb el director de Timecode, al Museu del Vermut a Reus.
Hi vam anar la Blanca Palau de la Llave i jo, ja que voliem fer l'entrevista per al microreportatge, o al menys quedar emb ell per a un altre dia. Vam poder parlar amb el Juanjo i grabar la sessió, i vam deixar l'entrevista pendent per un altre dia.





*Fotografies extretes de la página del FEC

dijous, 4 de maig del 2017

MICROREPORTATGE_Activitat 4

Aquest és un Microreportatge realitzat per la Blanca Palau i la Meritxell Blanco. El video parla del curtmetratge TIMECODE, realitzat a l'Escola de Cinema de Reus.
 Vam triar aquest tema per dos motius, per una part per la proximitat que tenim a l'escola, a l'estudiar a Reus, i per l'altre per la curiositat i fascinació que aquest ens produïa, no tan sols per tot el seu reconeixement nacional i internacional, sinó per la història que s'hi amaga darrere.