dilluns, 6 de març del 2017

Micro curtmetratge FEC Festival

El festival europeu de curtmetratges, el FEC, va fer un concurs de Microfilms, en el que un dissabte al matí es dona un objecte. Aquest objecte ha de ser un element important en el microfilm, que només pot durar un minut i s'ha de presentar el mateix diumenge a la nit com a màxim.
 Aquest any l'objecte triat va ser un clip.

La Blanca Palau, la Sandra Bernal i jo ens vam inscriure per fer el curt. Després s'hi va afegir el meu germà, Aritz, i va acabar sent l'actor. Necessitavem algú que no semblés massa adolescent per a separar-nos de la idea de que sóm un grup de gent jove i fem un típic curt de suspens, ell donava el perfil, i jo diria que va funcionar.


diumenge, 5 de març del 2017

PUBLICITAT_Activitat3

El treball realitzat per Blanca Palau de la Llave i Meritxell Blanco Antúnez és un vídeo de publicitat convencional que anuncia el producte “Desdrogón”.
De textos orals n’hi ha uns quants. Al Primer plà, que és mitja curt i descriptiu, es mostra un monòleg del personatge “Pablo Escobar” de la sèrie Narcos. Aquest, tant en aquest pla com en el segon, que és lleugerament contrapicat i a tres quarts (també descriptiu), ens explica la funcionalitat del producte junt amb algunes frases pel qual se l’identifica a la sèrie, com per exemple, “Desdrogón o plomo”.
A continuació tenim una fotografia del producte en qüestió junt amb un jungle de fons que repeteix el nom del producte junt amb una petita cançó.  Aquesta fotografia té la funció d’explicar-nos com és realment el producte, que es mostra amb una angulació lleugerament picada.
L’últim pla és una imatge o fotograma propi dels anuncis de medicaments, amb una veu en off que llegeix l’escrit: “Lee las instrucciones de este medicamento y consulte al Farmacéutico”.
Com a música, tenim el jingle que busca que l’espectador se’n recordi del nom del producte i es quedi també amb la cançó al cap.
El producte anunciat és un medicament que et treu l’adicció de les drogues. El nom Desdrogón surt del prefix ‘des’ i ‘drogón’, fent una negativa a la paraula ‘droga’. La droga de la que se’n parla en concret és la cocaïna, molt present i característica en la sèrie Narcos.
Va dirigit a persones que volen deixar les drogues. No apareix el consumidor, sinó un personatge real, i més conegut actualment gràcies a la sèrie, per tant es tracta d’un anunci redundant. Relacionem a Pablo Escobar amb el món de les drogues, i per tant, amb el producte.
L’anunci està tractat d’una manera còmica i paròdica, i no reflecteix en absolut el món de les drogues, no s’assembla a la realitat. Ens dona a entendre que és molt fàcil deixar l’addicció a les drogues, i amb “Desdrogón” encara més. L'anunci compleix la regla "AIDA".

Aquest anunci tracta el tema d’una manera poc seria a pesar de la gravetat de l’assumpte. Busca deixar en l’espectador una bona sensació perquè obtingui el producte si el necessita.






Procés: